29.7.2012

Zoolandia

Olimme päättäneet viedä serkkuni Zoolandiaan, sillä paikkaa oltiin kehuttu töissä. Kuten varmasti monet muutkin internetin käyttäjät menin Zoolandian kotisivuille selvittämään millainen paikka se oikein on, mutta löysin sieltä vain muutaman kuvan. Tosin löysin kyllä listan alueen eläimistä ja puuhista, mutta olisin kaivannut enemmän kuvia. Googlen kuvahakukaan ei voinut auttaa minua tässä.


Tässä Zoolandiasta hyvin lyhyesti: paikka on tarkoitettu lapsiperheille. Serkkuni ovat 7-vuotias tyttö ja 10-vuotias poika, joille riitti tekemistä ja katseltavaa koko päiväksi. Heidän mielestään ainakin krokotiilit ja muut matelijat olivat paikan kohokohta, ja mönkijällä ajo sekä polkuautot olivat myös pop. Alueella oli myös lintutalo, strutseja, emuja, alpakka ja erilaisia riistaeläimiä. Myös pari aasia, poni, muutama hevonen ja lampaita löytyi, ja näitä pääsi myös silittämään (kunhan tulivat aidan luo). Hirvet ja villisiat olivat päättäneet mennä nukkumaan, joten niitä emme oikein nähneet mikä oli pieni pettymys.

Kun lapsille tuli niin kuuma että toinen rupesi vähän mököttämään, oli aika vaihtaa uikkarit päälle ja mennä vesikupolille pomppimaan. Vierestä löytyi myös kaksi pientä "uima-allasta", jotka tosin olivat tarkoitettu hyvin pienille lapsille. Altaiden vieressä oli puiden varjossa piknikpöytiä mihin vanhemmat voivat parkkeerata vahtimaan muksuja. Ja sitähän se oikeastaan koko päivä oli; muksujen seuraamista. Aikuisille siellä ei oikeastaan ollut muuta kuin eläimet ja kahvilat. Meillä oli onneksi omat eväät mukana joten paikan päältä emme ostaneet kuin kupin kahvia ja jäätelöt.

Zoolandian kotisivuilla lukee että siellä on huvipuistolaitteita. Nyt ei kuitenkaan kannata odottaa mitään Power Parkin tai Särkänniemen tasoista menoa, sillä laitteet on tarkoitettu tarhaikäisille lapsille. 7-vuotiaalle ne olivat liian kesyjä. Kaikki lihasvoimalla liikkuvat menopelit olivat sitäkin hauskempia, ja niihin palattiin muutamaan otteeseen. Yksi kohokohta oli myös benji-trampoliini.

Se on selvä että paikka on tarkoitettu lapsille, joten niistä voi hyvin maksaa sen 19,50 € maksavan rannekeen. Mitä en ymmärrä on miten aikuisiltakin peritään sama maksu kun siellä ei voi tehdä juurikaan mitään?



Oli miten oli, päivä oli onnistunut ja muksut olivat iloisia, niin myös me "aikuiset".

















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti