15.1.2013

Tuotekehitys gone wrong

Välillä kyllä potuttaa tämä ns. tuotekehitys.. Eli siis se että esimerkiksi eri elektronisia laitteita suunnitellaan tahallisesti niin että hajoavat muutaman vuoden päästä, niin että sinun täytyy ostaa uusi. Ja se että esim. eri kameroihin ei käy sama akku, ja kaikki osat täytyy päivittää..


Eilen otti oikein kunnolla nuppiin..
Kävimme siis eilen ostamassa uuden kameran, Canon 650D. Siihen vielä laajakulmaobjektiivi, uusi kamerareppu ja muuta sälää. No, siinä vaiheessa olin vielä iloinen, sillä olin aika lailla rakastunut uuteen kameralaukkuumme, josta saimme hyvän diilin. Pääsimme sitten kotiin ja kameraa tuli vähän testattua, se oli kyllä huomattavasti parmepi kuin vanha kameramme (tai mieheni kamera), 450D.
Mieheni ilmoitti myöhemmin illalla ettei RAW-kuvia saa auki Adoben CS5 ohjelmilla.. Kiva juttu. Eivät siis ole yhteensopivia. No, ei siinä vielä mitään, ainahan ohjelman voi päivittää.. Mutta kun ei voi. CS6, jolla nämä RAW:it saisi auki, vaatii nimittäin 64 bittisen Windowsin, ja kuinkas ollakaan minun tietokoneelleeni asennettiin 32 bittinen Windows nimenomaan siksi että siinä voisi käyttää yhtä vanhempaa Adoben ohjelmaa.. Eli nyt täytyisi asentaa 64 bittinen Windows, kaikki ohjelmat täytyisi hankkia ja asentaa uudestaan (niitä on aika monta), ja sitten hommata se CS6 ja asentaa se, ihan vaan jotta kuvat saa auki koneella.

Ihan oikeasti, kauheaa kusetusta!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti