9.1.2013

Piristävä salaatti

Nam nam..

Ostin kirjan "Vähällä vaivalla salaatteja, kesän makuja kautta vuoden", ja tein katkarapu-riisisalaattia mieheni ehdotuksesta. Oli kyllä niin hyvää että oli ihan pakko kirjoittaa ohje tänne. Ja oli myös sen verran ruokaisaa että nälkä lähti. Vaihdoimme muutaman ainesosan; mangon sijasta käytimme persimonia ja hunajamelonia, ja kevätsipulin sijaan salottisipuleita.

Ainekset
175 g pitkäjyväistä ja villiriisiä (yhteispaino)
suolaa keitinveteen
350 g katkarapuja
1 mango
4 kevätsipulia
25 g mantelirouhetta
1 rkl tuoretta minttua hienoksi silputtuna

Kastike
1 rkl ekstra-neitsytoliiviöljyä
2 tl limettimehua
1 valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl juokseva hunajaa
suolaa ja pippuria


Keitä riisiä kunnes se on kypsää (noin 35 minuuttia), valuta ja siirrä kulhoon. Lisää joukkoon katkaravut (jos käytät pakastekatkarapuja, annan niiden sulaa ennen kuin lisäät ne kulhoon). Tee seuraavaksi kastike; sekoita kaikki ainekset ja mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja kaada kastike riisi-katkarapuseoksen päälle. Sekoita ja anna jäähtyä. Kuutioi mango, viipaloi sipulit ja kaada seoksen joukkoon mantelirouheen ja silputun mintun kanssa. Sekoita vielä kaikki ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla (jos haluat).


Juu, keittiövaakana toimii myös vanha kirjevaaka.





 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti