15.4.2013

Café BrownZ

Opinnäytetyöni sai hyväksynnän, ja voin pikkuhiljaa lähettää työn painettavaksi. Toimeksiantoon kuului siis sisustuksen suunnittelu ja sen toteutus. Kun tutut ovat kyselleet mitä teen opinnäytetyönä, on ollut todella hankala selittää projektista kokonaisuudessaan. Olen usein vain vastannut että "Sisustan kahvilan". Jollei ole itse ollut vastaavassa projektissa mukana, ei voi ymmärtää miten paljon eri asioita siihen sisältyy. Sisustaminen, varsinkaan julkisen tilan sisustaminen, ei ole sitä, että valitaan huonekaluja ja sisustusesineitä joista itse pitää ja jotka näyttävät hyviltä, ja asetellaan ne tilaan. Ehhei. Se ei ole ihan niin helppoa. Täytyy ottaa huomioon budjetti, toimeksiantajan toiveet, tilan funktiot, asiakkaiden ikä ja erikoisvaatimukset sekä allergiat, kulkuväylät, tuotteiden ja materiaalien paloluokitukset, väripsykologia, yrityksen konsepti, valaistus, akustiikka ja paljon muuta.
Budjetti oli tässä tapauksessa hyvin pieni, joten pääsin itse suunnittelemaan ja valmistamaan eri asioita kahvilaan. Leipähyllyt, tiskillä oleva hyllykkö, pyöreät hintamerkinnät, liitutaulu-kyltit sekä seinäkkeet valmistin itse. Eli puu- ja metallityötä on tullut tehtyä. Värjäsin mös vihreän kankaan, josta ompelin verhot ja pöytäliinat jokaiselle asiakaspöydälle. Mainoskuvat otin itse, ja tein paino-tiedostot niistä kuvakylttejä varten.

Tämä oli todella antoisa projekti, ja ihanien ihmisten kanssa sain työskennellä! BrownZin pitäjät, Sami ja Sari, ovat sydämellisiä ihmisiä, ja toivon että mahdollisimman moni turkulainen ymmärtäisi käyttää tilannetta hyödyksi kun on näin hyvä ja ammattitaitoinen kahvila saatu tänne Turkuun. Liian moni kahvila käyttää pakasteesta sulatettuja tuotteita, jotka sitäpaitsi saattavat tulla jostakin toisesta maasta. Laatu on mitä on, ja erikoiskahvit valuvat kuppiin nappia painamalla. Miksi ihmeessä tyydymme siihen?
 
 BrownZilla on oma pikku leipomo kahvilan takahuoneessa, ja kaikki myytävät tuotteevat syntyvät siellä. Omat suosikkini ovat tällä hetkellä Lakujuutokakku ja Dallaspullat :) Minttukaakaokin on todella hyvää, ja erikoiskahvit tehdään parhaista raaka-aineista käsityönä, alusta loppuun saakka. Perjantaisin saa myös tuoretta, juuri leivottua leipää. Tämän tasoista palvelua ja huolenpitoa meidän täytyisi vaatia jokaiselta kahvilalta.












BrownZin ihanat herkut loihtii leipuri-kondiittori Tiina.


4 kommenttia: