5.8.2012

Sunnuntaibrunssi

Eilisen ruokaa oli jäänyt yli, joten söimme aamupäivällä jämät. Ruokana oli kotitekoiset hampurilaiset. Ostin kesällä todella hyvän kirjan, nimeltään "Grillimestari". Löysin siitä majoneesiohjeen jota olen muutaman kerran käyttänyt, tosin olen tehnyt pienempiä määriä ja vaihtanut mausteet. Täytyy sanoa etten edes tiennyt että majoneesia voi tehdä itse, ja että se vielä kaiken lisäksi olisi niin helppoa.. Kun ystäväni kysyi mitä purkissa oli, vastasin että "kotitekoista majoneesia".. Hän luuli että olin ostanut majoneesia ja maustanut sen itse. Haha, ei ihan ;)


Tässä ohje:

1 kananmuna
1 tl sinappia (itse käytin tervasinappia)
1 dl rypsiöljyä
1 dl oliiviöljyä
mausteita oman mielen mukaan (esim. valkosipuli, grillimauste, curry..)

Sekoita yleiskoneessa tai tejosekoittimessa kananmuna ja sinappi. Lisää sitten öljyt tasaisena norona ja sekoita kunnes majoneesista tulee sakeaa. Mausta lopuksi oman mielen mukaan. Kun majoneesi saa seistä pari tuntia jääkaapissa siitä tulee vielä sakeampaa eikä valu. Tämä säilyy jääkaapissa esim. lasipurkissa 3 päivää.













Ei kommentteja:

Lähetä kommentti